داروسرا ، اطلاعات دارویی

عوامل گشادکننده عروق

چهارشنبه, ۱۴ بهمن ۱۳۹۴، ۱۱:۱۸ ب.ظ

غذاهای گـشادکننده عـروق

ین خبر در تاریخ ۱۳م اسفند ۱۳۹۱ بە نقل از منبع ذکر شده، در پرتال خبری ممتاز نیوز منتشر گردیده است


فلاوونوئیدها از دیگر مواد طبیعی می باشند کە سبب گشادی عروق می‌شوند، زیرا سبب تولید نیتریک اکساید در بدن می‌شوند.


گـشادکننده عـروق

وازودیلاتورها بە ۲ گروه تقسیم می‌شوند:

۱- مواد شیمیایی

۲- محرک‌های مختلف: مثل احتقان واکنشی (در پوست و عضلات)، احتقان ورزشی (عضلات)، حرارت کل بدن (پوست) و استرس ذهنی (عضلات).

مکانیسم فیزیولوژیکی کە سبب گشادی عروق در گروه اول می‌شود بە طور واضح مشخص شده، اما هنوز مکانیسم اثر گروه دوم بە طور کامل مشخص نیست.

فلاوونوئیدها

فلاوونوئیدها از دیگر مواد طبیعی می باشند کە سبب گشادی عروق می‌شوند، زیرا سبب تولید نیتریک اکساید در بدن می‌شوند. در واقع فلاوونوئیدها فعالیت آنزیم تولید کننده نیتریک اکساید را افزایش می‌دهند. مواد حاوی فلاوونوئیدها اسفناج، کلم پیچ، بروکلی، شکلات تلخ و … می‌باشد.

ال- کارنی‌تین

ال- کارنی‌تین از دیگر موادی است کە سبب گشادی عروق و بەبود حرکت خون می‌شود. این ماده با کمک دو آمینواسید متیونین، لیزین و همچنین ویتامین C، B6، و آهن ساخته می‌شود. انواع گوشت‌ها از منابع این ماده می باشند، همچنین اگر از گیاهخواران میباشید بە کمک مکمل‌ها و حبوبات می‌توانید این کمبود را جبران نمایید.

سایر وازودیلاتورها

* از غنی‌ترین منابع نیتریک اکساید کە سبب گشادی عروق می‌شوند گوشت، اسفناج و کاهو می‌باشد.

* در قبل موارد زیر جهت بەبود گردش خون استفاده می‌شد: لیمو، مرزنجوش، مورد و سرو.

* ماهی و روغن ماهی بە عنوان منابع امگا-۳ سبب گشادی عروق و کاهش فشارخون می‌شوند.

* میوه‌های قرمز مثل تمشک، زغال‌اخته و … نیز اثر وازودیلاتوری دارند. مصرف این مواد می‌تواند بە کنترل مشکلات فشارخون و یا کاهش در داروهای وازودیلاتور کمک کند.

* از منابع گیاهی کە نقش وازودیلاتور دارند، می‌توان بە سیر، جینکوبیلوبا، زنجبیل، جعفری، سدر و پرتقال اشاره نمود.

فلفل دلمه ای حاوی اسیدفولیک است و این ویتامین از گرفتگی رگ‌ها و بروز بیماری‌های قلبی بە خصوص در بیماران دیابتی جلوگیری می‌کند

کاربرد وازودیلاتورها

رایج‌ترین کاربرد وازودیلاتورها کاهش فشارخون در اشخاصی کە مبتلا بە فشارخون بالا و یا گردش خون ضعیف مثل سرمازدگی و سندروم Raynaud (گردش خون ضعیف در دست‌ها و پاها) می باشند، می‌باشد. عدم کفایت خون‌رسانی بە اندام‌ها یکی از مشکلات کلینیکی رایج در بیماری‌های مختلف مثل سرطان، دیابت، آرتریت، هیپوتیروئیدی و… می‌باشد.

عروق خونی با ریلکس شدن عضلات صاف دیواره عروق (دی اکسیدکربن، نیتریک اکسید، نیترات، آنتاگونیست‌های کلسیم) و یا با تغییر سیگنال‌های عصبی کە تونوسیته عروق را کنترل می‌کنند (آلفابلوکرها) گشاد می‌شوند.

نکات مهم

۱ و ۲- دی اکسیدکربن و نیتریک اکساید: از قوی‌ترین و بیشترین وازودیلاتورهای طبیعی کە در غذاها وجود دارد.

* دی اکسید کربن از متابولیسم چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها در بدن تولید می‌شود. سطح دی اکسید کربن در تنفس‌های کوتاه و ناقص بسیار می‌شود.

* نیتریک اکساید از سنتز آرژنین در قسمت‌های مختلف بدن مثل سینوس‌ها تولید می‌شود. آرژنین یک نوع آمینو اسید است کە در انواع مختلف غذاها بە ویژه گوشت قرمز، ماهی، مرغ، تخم مرغ، شیر و مغزها وجود دارد. احتمال جذب آن هنگام تنفس نیز وجود دارد.

۳-butylphthalide یکی دیگر از مواد شیمیایی است کە از طریق افزایش تولید پروستاگلاندین‌ها سبب گشادی عروق می‌شود. یکی از مواد غذایی حاوی این فاکتور کرفس می‌باشد.

زغال اخته مشکل تنگ شدگی عروق را برطرف می‌کند

محققان بە اشخاصی کە دارای مشکل تنگ شدن عروق می باشند، مصرف زغال اخته را پیشنهاد می‌کنند. زغال اخته، عروق خونی تنگ شده را بە سبب رسوب کلسترول و تصلب شرایین گشاد می‌کند. محققان با اعلام این مطلب کە تنگ شدن عروق از مهم‌ترین دلایل بروز سکته قلبی بە شمار می‌رود، پیشنهاد می‌کنند: گشاد کردن این عروق تنگ شده از مهم‌ترین اقدامات درمانی است کە در این میان مصرف زغال اخته می‌تواند بسیار موثر باشد.

فلفل دلمه ای از گرفتگی رگ‌ها پیشگیری می‌کند

فلفل دلمه ای حاوی اسیدفولیک است و این ویتامین از گرفتگی رگ‌ها و بروز بیماری‌های قلبی پیشگیری می‌کند. فلفل دلمه ای سرشار از ویتامین C و A است کە آنتی اکسیدان‌هایی قوی می باشند و روی رادیکال‌های آزاد کە بر سلول‌ها اثر تخریبی دارند، تأثیر می‌گذارند و فلفل دلمه ای رنگی‌تر (زرد و قرمز) حاوی بتاکاروتن بیشتری است.

اسیدفولیک (فولات) یکی از ویتامین‌های گروه B است کە سبب کاهش ماده ای بە نام هموسیستئین در خون می‌شود. افزایش بیش از حد این ماده می‌تواند سبب تخریب رگ‌های خونی و افزایش احتمال سکته قلبی شود.

فلاوونوئیدها از دیگر مواد طبیعی می باشند کە سبب گشادی عروق می‌شوند، زیرا

سبب تولید نیتریک اکساید در بدن می‌شوند. در واقع فلاوونوئیدها فعالیت آنزیم

تولید کننده نیتریک اکساید را افزایش می‌دهند. مواد حاوی فلاوونوئیدها اسفناج،

کلم پیچ، بروکلی، شکلات تلخ و … می‌باشد

فلفل دلمه ای حاوی اسیدفولیک است و این ویتامین از گرفتگی رگ‌ها و بروز بیماری‌های قلبی بە خصوص در بیماران دیابتی جلوگیری می‌کند. فیبر موجود در فلفل دلمه ای نیز می‌تواند کلسترول خون و حمله های قلبی و سکته را کاهش می‌دهد.

فلفل دلمه ای را می‌توان بە صورت خام در سالاد خرد و بلافاصله بعد از خرد کردن فلفل دلمه ای آن را مصرف کرد، زیرا ویتامین C وقتی در معرض هوا قرار بگیرد (با خرد کردن) از بین می‌رود.

نقش عسل در درمان گرفتگی رگ‌های خونی

مصرف روزانه ۴ قاشق عسل از گرفتگی رگ‌های خونی جلوگیری می‌کند. بە نقل از محققان دانشگاه ایلینویتر کسی کە روزانه ۴ قاشق عسل مصرف کند آنتی اکسیدان مواد محافظ بیشتری در خون خود ذخیره خواهد کرد. این مواد از گرفتگی رگ‌های خونی جلوگیری می‌کنند. این محققان بە مردانی کە بینم ۱۸ تا ۶۸ سال سن داشتند بە مدت ۵ هفته هر روز یک لیوان آب با ۴ قاشق عسل دادند و ملاحظه کردند آنتی اکسیدان آن‌ها بیشتر از دیگران است. گفتنی است آنتی اکسیدان ماده ای است کە از بافت‌های بدن در مقابل اکسیژن تهاجمی محافظت می‌کند. تحقیقات انجام شده در قبل نیز نشان می‌داده است کە عسل بە اندازه سیب، موز یا توت فرنگی مواد محافظ و آنتی اکسیدان دارد.

داروهای مرتبط با عوامل گشادکننده عروق : پاپاورین ، دیپیریدامول ، پروپرانولول ، تادالافیل

  • ادمین سایت

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی